IK Sirius vs Malmö FF – Oddstips på Allsvenskan

När EM är över och Europas toppligor inte har dragit igång ännu är det härligt att Allsvenskan finns tillgänglig. På grund av att Malmö FF ska inleda sitt kvalspel till Europa på tisdag väntar en intressant fredagsmatch där laget åker till Uppsala för IK Sirius. MFF brukar ha enkelt för Sirius men samtidigt är det fortsatt en svår bortamatch då Uppsala-klubben säkerligen vill förhindra MFF från att ta poäng. Studenternas IP bjuder in till kvällsmatch och vi hoppas på en välspelad match med många mål. Kan MFF, som förlorade mot Mjällby förra helgen, hitta rätt igen genom att vinna mot IK Sirius? Eller blir det Uppsala-klubben som tar sin andra raka seger efter att ha vunnit mot GAIS på hemmaplan senast. 

  • Datum: 19 juli 2024
  • Avspark: 19:00
  • Arena: Studenternas IP (Uppsala)
  • Domare: A Ladebäck (Sverige)

Hämta en oddsbonus hos Betsafe och spela på Allsvenskan

18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

IK Sirius hoppas på andra raka segern

IK Sirius har som målsättning att hamna på övre halvan i tabellen. Även om man just nu ligger nia i Allsvenskan är man till skillnad från förra året på relativt behagligt avstånd till botten då man är fem poäng ovanför negativ kvalplats med fem lag mellan sig. Det är hela sju poäng ner till nedflyttning så Sirius lär istället titta uppåt i tabellen då man är fem poäng från en fjärde plats.

Efter sommaruppehållet inledde man med en knapp förlust mot Mjällby med 2-3 efter att ha kvitterat i den 84:e minuten men sedan åkt på en tveksam straff i den 97:e minuten. I matchen efter hemma mot GAIS stod Sirius för en stabil prestation och besegrade Makrillarna med 3-1 på hemmaplan. 

Nu väntar lagets mardrömsmotståndare Malmö FF. Sirius brukar ha enormt svårt mot Malmö FF och kan endast visa upp 1 seger på de 16 matcher som lagen mötts. Två slutade oavgjort medan Malmö FF vunnit övriga 13 matcher. 

Förra säsongen förlorade man med 1-3 på hemmaplan och 0-3 på bortaplan. Nu möts lagen två gånger på kort tid och det återstår att se om Sirius tänker annorlunda eller fortsätter att vara naiva och försöka vinna mot MFF genom att spela fin fotboll.

Malmö FF behöver tre poäng 

MFF förlorade mot Mjällby förra helgen efter en riktigt svag insats. När laguppställningen släpptes väcktes en hel del frågetecken och man stod för en plattmatch utan att skapa något. Men efter förluster brukar det gå bra för MFF vilket vi sett tidigare säsonger. 

Malmö fortsätter att ha en lång skadelista. Vecchia, Lewicki och Anton Tinnerholm har knappt spelat något under säsongen. Mot Mjällby fick AC en smäll och gick av och Moisander är också skadad igen. Dessutom är Derek Cornelius på semester efter att ha spelat Copa América med Kanada.

Men samtidigt finns det kvalitet och bredd i truppen. Men på tisdag inleder man kvalet till Champions League så om någon spelare är tveksam lär de inte starta. Det blir spännande att se Nils Zätterström i försvaret igen efter sin fina insats mot Halmstad. 

Tankar inför matchen

Malmö FF brukar ha lätt mot Sirius och även om man stod för en svag insats mot Mjällby borde man hitta rätt och söka revansch. Det finns ingenting som tyder på att MFF skulle förlora två matcher i rad och även om det är en viktig match på tisdag är det fullt fokus på Allsvenskan som måste gälla.

Djurgården jagar bakom och ligger enbart fyra poäng efter med en match mindre spelad. Skulle MFF tappa fler poäng och samtidigt inleda ett intensivt Europakval kan försprånget snart vara borta.

Men med tanke på hur MFF brukar vinna mot IK Sirius är det svårt att se att det går annorlunda den här gången. Sirius har en spelstil som passar ganska illa mot MFF då Sirius alltid vill spela fotboll oavsett vem de möter. Därför brukar de också vinna mot sämre lag på nedre halvan men mot topplagen brukar de ha oerhört svårt.

Sirius vinster och poäng har kommit mot lag på nedre halvan och man har inte tagit en enda poäng mot topp 6. 

Vårt speltips på matchen

Med tanke på att MFF lär vara sugna på seger efter förlusten mot Mjällby tror vi på en rejäl urladdning. Malmö FF kommer att ha full fart framåt från minut 1 vilket vi tror kan leda till en rejäl målfest.

Det brukar bli ganska målrika matcher när lagen spelar och vi tror inte på något undantag den här gången. Därför väljer vi att spela över 3,5 mål till odds 2,15 hos Betsafe.

Vårt oddstips: Över 3,5 mål i matchen mellan IK Sirius och Malmö FF till odds 2,15 hos Betsafe.