En viktig kamp om poängen på Old Trafford

Manchester United tar emot Tottenham på Old Trafford i vad som förväntas bli en spännande i Premier League. United har haft en ojämn säsongsstart under Erik ten Hag där de senaste resultaten har varit en blandning av oavgjorda matcher och förluster. Trots att laget har dominerat bollinnehavet och skapat mängder av chanser har målen uteblivit. Detta har ökat pressen på spelarna och tränarstaben. Med tuffa matcher på väg behöver de hitta formen snabbt för att hänga med i toppen.

Tottenham kommer med självförtroende efter att ha besegrat Qarabağ i Europa och visat styrka genom att vända matcher till sin fördel. Under ledning av Ange Postecoglou har Spurs lyckats ta poäng i sina senaste tre ligamöten mot United och siktar på att fortsätta sin positiva trend.

Denna match kan bli avgörande för båda lagen med stora konsekvenser för deras respektive säsonger. Spelbolagen håller United som favoriter men med den skrala poängskörden finns det chans till bortapoäng.

  • Datum: Söndag 28 september 2024
  • Avsparkstid: 17:30
  • Arena: Old Trafford, Manchester
  • Domare: Chris Kavanagh
  • Odds: 1: 2.15, X: 3.80, 2: 3.00

Manchester Uniteds jakt på mål 

Manchester United går in i denna match med en del frågetecken kring både form och prestation. Under Erik ten Hags ledning har laget haft en ojämn start på säsongen där anfallsspelet varit ineffektivt. De har skapat mängder av chanser med hela 33 skott på mål över de två senaste matcherna mot Crystal Palace och Twente. Trots detta har de bara hittat nätet en enda gång. Detta har lett till en del kritik och ökat pressen på både spelare och tränare.

Uniteds problem med konsistens har varit tydliga under en längre tid. Lagets senaste 15 Premier League-matcher är perfekt uppdelade mellan fem vinster, fem oavgjorda och fem förluster. Även på hemmaplan har stabiliteten saknats då endast nio av deras senaste 19 matcher på Old Trafford har slutat med seger. Trots dessa siffror finns det hopp om en vändning när de tar emot Tottenham ett lag som de historiskt sett haft övertaget på hemma. Med 24 segrar på hemmaplan i Premier League mot Spurs är United bara en seger ifrån att tangera rekordet för flest hemmasegrar mot ett specifikt motstånd.

En av nyckelspelarna inför detta möte är Marcus Rashford som kan återvända till startelvan efter att ha vilat mot Crystal Palace. Rashford har tidigare haft framgång mot Tottenham med sex mål i tidigare möten. Kan hans återkomst ge United det lyft de behöver för att bryta sin måltorka?

Tottenham laddar upp med svenskt självförtroende

Tottenham kommer till Old Trafford med en positiv känsla efter flera starka prestationer i både ligan och i Europa. En av nyckelspelarna inför matchen är svenske Dejan Kulusevski som har betonat vikten av att vinna mot Manchester United för att fortsätta vara konkurrenskraftiga i toppen. I en intervju efter Tottenhams 3-0-seger över Qarabağ i Europa League, där laget spelade med en man mindre större delen av matchen, uttryckte Kulusevski sin beslutsamhet: “Vi måste vinna mot United om vi vill vara ett topplag.” Hans uttalande speglar den ambition och självförtroende som Spurs tar med sig in i denna match.

Kulusevski har haft en solid start på säsongen och är inte den enda svensken i truppen. Lucas Bergwall har nyligen anslutit till laget och även om han inte förväntas starta denna match är hans utveckling något som Tottenham-fansen ser fram emot. Bergwall har imponerat i träningsmiljön och de chanser han fått. Den svenske talangen kan bli en viktig spelare för framtiden.

Tottenhams offensiv har varit en av de starkaste delarna av laget denna säsong med spelare som Brennan Johnson och Son Heung-min i målform. Trots att laget har haft vissa defensiva svagheter har deras förmåga att hämta sig från underlägen varit imponerande. Ange Postecoglou har också bidragit till att skapa en positiv atmosfär i laget som gjort Spurs till ett svårslaget lag.

Med tre raka matcher utan förlust mot United har Tottenham självförtroendet att utmana på Old Trafford. För United handlar det om prestera på topp för att närma sig Champions League-platserna och undvika ytterligare poängtapp.

Speltips på matchen

I mötet mellan Manchester United och Tottenham kan det vara värt att överväga ett spel på under 3,5 mål till odds 1,80. Trots att båda lagen har offensiv potential har United haft problem med målskyttet på sistone med bara ett mål på sina senaste två matcher. Tottenham har visat stabilitet defensivt och har bara släppt in ett mål i sin senaste match mot Qarabağ trots att de spelade med en man mindre större delen av matchen.

Båda lagen är medvetna om vikten av att undvika misstag i detta kritiska möte. Med Uniteds ineffektiva anfallsspel och Tottenhams defensiva disciplin ser ett spel på under 3,5 mål ut som ett smart alternativ inför denna match.