Kan Sverige säkra tre poäng i Bratislava?

Sverige ställs mot Slovakien i en viktig Nations League-match på fredag där båda lagen har mycket att spela för. Efter en stark start på turneringen med två raka segrar leder Sverige gruppen och siktar på att behålla sin plats i toppen. Slovakien har också inlett Nations League med två segrar. Därför är det en gruppfinal som väntar i Bratislava..

Sverige saknar anfallaren Alexander Isak som missar matchen på grund av skada och Gustaf Nilsson fick också lämna återbud. I anfallet får andslaget förlita sig på formstarka Viktor Gyökeres som har varit i strålande form i både klubb- och landslagsspel. Förbundskapten Jon Dahl Tomasson är övertygad om att hans lag har vad som krävs för att ta med sig tre poäng från Bratislava även om Slovakien har imponerat på hemmaplan och gjorde ett starkt EM 2024 där de bjöd på stabil fotboll.

Historien är på Sveriges sida då de aldrig har förlorat mot Slovakien. Därför hoppas landslaget kunna fortsätta sin framgång och närma sig en återkomst till League B.

  • Datum: Fredag 13 oktober 2024
  • Kampstart: Kl. 20:45
  • Arena: Tehelné pole, Bratislava
  • Domare: Mariani M. (Italien)

Betta på matchen hos Betsafe

 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Ungt svenskt landslag redo för utmaningen mot Slovakien

Sverige går in i matchen mot Slovakien med ett ungt och spännande landslag där flera nykomlingar får chansen att visa upp sig. Trots skadebekymmer på nyckelspelare som Alexander Isak, Carl Starfelt och Gustaf Nilsson har förbundskapten Jon Dahl Tomasson tagit ut flera unga talanger som ersättare. Bland dessa hittar vi debutanter som Hugo Bolin och Daniel Svensson som båda kallas in efter imponerande insatser i sina respektive klubbar.

Försvaret måste tänka om med frånvaron av Starfelt vilket gör det spännande att se hur JDT väljer att formera sin backlinje. Även på målvaktssidan saknas rutinerade Robin Olsen som öppnar upp för möjligheter för andra att kliva fram och visa vad de går för.

Trots dessa förändringar finns det gott om kvalitet kvar i laget med Viktor Gyökeres som en av de främsta offensiva hoten. Gyökeres har haft en fantastisk säsong i Sporting och varit avgörande för Sverige med sina mål och assist i Nations League.

Det blir intressant att se hur Tomasson väljer att ställa upp laget och vilka spelare som får förtroendet att ta på sig ansvaret. Slovakien är ett svårt motstånd på bortaplan men Sverige hoppas att deras unga spelare kan utnyttja sina chanser och fortsätta den fina starten på Nations League.

Slovakien med självförtroende efter imponerande EM-insats

Slovakien kommer till mötet mot Sverige med gott självförtroende efter en stark EM-turnering i somras. Laget stod för en av turneringens största skrällar när de besegrade Belgien med 1-0 i gruppspelet, en seger som väckte stor uppmärksamhet. Det slovakiska laget har under ledning av förbundskapten Francesco Calzona visat att de kunde mäta sig med några av Europas bästa lag. Och deras EM-äventyr kunde ha blivit ännu bättre.

I åttondelsfinalen mot England var nationen bara minuter från att skriva ytterligare ett kapitel i sin framgångshistoria. De ledde matchen ända till slutsekunderna då Jude Bellingham kvitterade för England med en cykelspark i den 95: minuten. Matchen gick till förlängning där Harry Kane till slut avgjorde för engelsmännen. Trots den tunga förlusten lämnade Slovakien EM med stolthet och som en av turneringens stora överraskningar.

Inför matchen mot Sverige har Slovakien fortsatt att bygga vidare på sina prestationer från EM. De har inlett Nations League-kampanjen med två raka segrar och siktar på att fortsätta sin positiva form. Spelare som Milan Skriniar och Stanislav Lobotka är nyckelfigurer i laget och har varit avgörande för Slovakiens framgångar. Trots några skador i truppen, inklusive på förstemålvakten Martin Dúbravka, har Slovakien visat att de är ett lag som kan överraska och ge vilket motstånd som helst en tuff match.

Speltips – Sverige kan överraska mot Slovakien

Inför mötet mellan Sverige och Slovakien i Nations League ser oddsen för svensk seger lovande ut. Trots att Sverige saknar några nyckelspelare som Alexander Isak har de fortfarande ett starkt och ungt lag med potential att överraska. Med Viktor Gyökeres i toppform och flera unga debutanter som är hungriga att visa upp sig kan Sverige mycket väl ta hem segern i Bratislava.

Slovakien har visserligen inlett Nations League starkt och kommer med självförtroende efter en imponerande EM-insats där de bland annat besegrade Belgien och var nära att slå ut England. Men de har också några tunga avbräck och bland annat saknas förstemålvakten Martin Dúbravka. Det öppnar upp för Sverige att utnyttja eventuella defensiva brister hos slovakerna.

Sverige har historiskt sett haft övertaget mot Slovakien och aldrig förlorat en landskamp mot dem. Med odds på 2,70 för svensk seger finns det gott spelvärde i att satsa på att Jon Dahl Tomassons lag tar tre poäng och behåller sin position i toppen av gruppen. Det blir en tuff match men Sverige har vad som krävs för att knipa vinsten.