Förutsättningar i Grupp C – EM 2024

Turneringens stora förhandsfavorit England leder gruppen efter fyra poäng på två matcher i EM 2024 i Tyskland. Men samtidigt har det spelmässigt varit något krampaktig mot såväl Serbien som mot Danmark. Nu möter de på gruppens på förhand sämsta lag i form av Slovenien. Klarar man av vinna komfortabelt och ta de tre poängen för att säkra gruppsegern. Oavgjort kan räcka för gruppseger men med tanke på tidigar prestationer behöver England en seger för att gjuta självförtroende inför åttondelsfinalen.

Samtidigt ställs Danmark mot Serbien i ett direkt avgörande möte om andraplatsen. För Danmark räcker det med kryss för att ta sig vidare så länge Slovenien inte vinner mot England. Serbien däremot måste vinna för att turneringen inte ska vara över för deras del. Räkna med en intressant match under tisdagen på Allianz Arena i München.

Oddsen är hämtade från Unibet

18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

England mot Slovenien

Det engelska laget hade lägst odds av samtliga på att vinna EM 2024. I premiären mot Serbien vann de med 1-0 efter att Jude Bellingham gjort matchens enda mål. Men rent spelmässigt var det ingen rolig historia. Därefter ställdes man mot Danmark i den andra omgången. Gareth Southgate valde en identisk elva och tog också ledningen genom Harry Kane i den 18:e minuten. Men i den 34:e minuten kvitterade Hjulmand och England fick nöja sig med 1 poäng.

Det engelska landslaget har framförallt haft stora problem på det centrala mittfältet. Alexander Arnold har inte alls hittat rätt bredvid Declan Rice och blivit utbytt tidigare i bägge matcherna. Det återstår att se om det blir Chelsea eller Manchester United bredvid Rice då såväl Palmer och Mainoo gjort det bättre än Alexander Arnold. 

England är favoriter

Trots spelmässig besvikelse har England allt i egna händer för att säkra gruppsegern. Ett oavgjort resultat mot Slovenien gör att man är vidare som gruppetta, så länge inte Danmark vinner med två mål eller mer mot Serbien. Men det engelska laget behöver en seger för att ingjuta självförtroende. Det blir oerhört intressant att se hur Southgate formerar elvan.

Samtidigt har Slovenien tagit poäng mot både Danmark och Serbien. Därför blir det ingen enkel uppgift för England. Slovenien fick 1-1 mot bägge nationerna och är därmed obesegrade i detta EM. Tar de poäng mot England har de stor chans att gå vidare som en av de fyra bästa grupptreorna. 

Odds inför matchen 

  • England – 1,30
  • Oavgjort – 5,50
  • Slovenien – 10,00

Danmark mot Serbien kan bli en rysare

Våra danska grannar har två poäng på lika många matcher. De har varit spelmässigt bättre än sina motståndare i bägge sina matcher men har ändå kniven mot strupen inför den sista matchen i gruppspelet mot Serbien. I premiären mot Slovenien dominerade man och tog också ledningen genom Christian Eriksen. Men en 1-0-ledning är alltid skör och i slutet av matchen fick man sota för detta då man släppte in ett 1-1-mål och därmed fick nöja sig med en poäng mot Slovenien.

Mot England hamnade danskarna i underläge men kvitterade i första halvlek. I andra halvlek var det danskarna som var närmare segern men de fick återigen nöja sig med en poäng. Men laget ligger ändå på en andra plats i gruppen poäng mot Serbien borde innebära att man slutar tvåa i gruppen så länge inte Slovenien överraskar och tar poäng mot England. 

Serbien måste vinna 

Serbien har ett starkt landslag och stod upp bra mot England i premiären och hade mycket väl kunnat få me sig poäng. Men marginalerna var inte på lagets sista utan man förlorade med 0-1. Mot Slovenien stod man för en oerhört svag insats och Slovenien tog ledningen välförtjänt i den 69:e minuten. Då såg det ut att vara över för Serbien i detta EM-slutspel men om marginalerna inte var med laget i premiären var det annorlunda i match 2 mot Slovenien.

För i den 95:e matchminuten kvitterade Jovic och greppade det sista halmstrå som håller kvar laget i turneringen. Förutsättningarna inför matchen mot Danmark är klara. En seger innebär att man är vidare till åttondelsfinal. Oavgjort eller förlust innebär att det är färdispelat för det serbiska landslaget. Har man vad som krävs för att hota Danmark?

Odds Danmark – Serbien

  • Danmark – 2,35
  • Oavgjort – 3,20
  • Serbien – 3,42

Förutsättningar för de olika lagen

  • England: Vinner gruppen vid seger mot Slovenien och vid oavgjort så länge Danmark inte vinner med mer än 1 mål mot Serbien. Vid förlust går de med stor sannolikhet vidare som tvåa eller som en av de fyra bästa grupptreorna.
  • Danmark: Är vidare som minst grupptvåa vid seger mot Serbien. Vid oavgjort är de tvåa i gruppen så länge inte Slovenien tar poäng mot England. Vid förlust är Danmark utslagna.
  • Slovenien: Vid seger mot England vinner man gruppen så länge inte Danmark vinner med större siffror. Oavgjort innebär att man kan gå vidare som grupptrea men det finns inga garantier. Förlust innebär att turneringen är över.
  • Serbien: Är vidare vid seger mot Danmark men oavgjort eller förlust innebär att turneringen är över.