Måndagens matcher i Allsvenskan

Det är härligt att Allsvenskan är tillbaka nu när EM-festen börjar närma sig sitt slut. Under måndagen är det spännande matcher som väntar när IFK Norrköping tar emot Djurgårdens IF samtidigt som Västerås får besök av BK Häcken. Djurgården är klara favoriter mot IFK Norrköping vars form inför uppehållet var horribel. Kan de hitta rätt och hota DIF? Samtidigt är Västerås underdogs hemma mot BK Häcken som också letat efter formen. Hur ska det gå i de två matcherna under måndagen?

Oddsen i artikeln är hämtade från ComeOn

18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

IFK Norrköping mot Djurgårdens IF

 • Datum: 8 juli 2024
 • Avspark: 19:00
 • Arena: Platinumcars Arena (Norrköping)
 • Domare: J Östling (Sverige)

Odds IFK Norrköping vs Djurgårdens IF

 • IFK Norrköping – 4,75
 • Oavgjort – 3,80
 • Djurgårdens IF – 1,74

IFK Norrköping har en prekär situation

IFK Norrköping har en oerhört prekär situation då man är indragen i bottenstriden i Allsvenskan i allra högsta grad. -17 i målskillnad och 11 poäng på 12 matcher är inget poängsnitt som får Pekings fans att jubla. Man avslutade vårsäsongen fem förluster och en oavjord på de avslutande sex matcherna. 

Laget behöver börja vinna får att inte det ska bli Superettan nästa år. Nu väntar Djurgårdens IF på hemmaplan och det blir en tuff match mot ett DIF som är med och utmanar i toppen. Har Norrköping använt uppehållet till att justera formen eller blir det samma horribla prestationer under måndagen?

Djurgårdens IF avslutade med förlust

Innan derbyt mot Bajen hade Djurgårdens IF fem raka segrar i Allsvenskan och närmade sig Malmö i toppen. Inför derbyt hade man ett utmärkt läge att närma sig “Di Blåe” då MFF kryssade mot BP i sista omgången. Men det blev förlust med 0-3 mot Hammarby och därmed är avståndet sju poäng inför denna omgången. 

Man har tappat Lucas Bergwall till Tottenham och Piotr Johansson drog på sig en tung skada och blir borta resten av säsongen. Det ryktas om att Samuel Dahl också försvinner och det återstår att se hur sportchef Bosse Andersson hanterar sommarfönstret. DIF behöver samla på sig poäng då de ska kvala till Europa Conference League.

Tankar inför matchen

Det är Djurgårdens IF som är klara favoriter av en anledning. De är laget som ska utmana MFF i toppen och därför behöver de vinna mot ett bottenlag som IFK Norrköping. Samtidigt är det alltid svårt att veta var man har lagen efter ett uppehåll. Tittar vi på formen innan EM-uppehållet kommer DIF ta tre poäng.

Men kanske har IFK Norrköping hittat rätt under uppehållet då man har ett bättre spelarmaterial än vad resultaten och prestationerna visar. Det återstår att se hur matchen utspelar sig men vi tror att DIF kommer att få med sig alla tre poängen vilket oddsen 1,74 visar.

Västerås SK mot BK Häcken

 • Datum: 8 juli 2024
 • Avspark: 19:00
 • Arena: Hitachi Energy Arena (Västerås)
 • Domare: Adam Ladebäck (Sverige)

Odds på matchen

 • Västerås – 2,75
 • Oavgjort – 3,80
 • BK Häcken – 2,35

Västerås ligger sist i tabellen

Västerås har spelat en fin fotboll och det är ofattbart att de ligger sist i tabellen med tanke på deras prestationer. Men efter att resultaten inte alls gått med laget under våren avslutade man vårsäsongen i dur. De sista tre matcherna var man obesegrade och kryssade mot Sirius och BP innan man avslutade med att vinna mot Kalmar med 4-0. Men åtta poäng på 12 matcher är inget snitt som räcker för ett nytt kontrakt och man har endast två segrar på dessa matcher. 

Men Kalle Karlssons mannar har spelat bättre än resultaten visar så det finns minst sagt oförlöst potential i laget. Kan de hitta rätt under hösten och säkra nytt kontrakt? Det blir en tuff match mot BK Häcken oavsett vilket.

BK Häcken har varit en besvikelse

BK Häcken har inte imponerat under säsongen med tanke på det spelarmaterial man har. Laget ligger sexa i tabellen på 20 inspelade poäng efter 13 matcher. Nu är frågan om man kan hitta rätt och ta en trea mot Västerås för att  närma sig Europaplatserna?

Man avslutade vårsäsongen med 4-1 mot AIK men innan dess hade man fyra matcher där man endast tog en poäng. Kan man prestera bättre under måndagens drabbning och få ett fint resultat med sig? 

Tankar inför matchen

Det är en svårtippad match vilket oddsen visar. BK Häcken är knappa favoriter men Västerås hittade rätt i slutet på vårsäsongen. Har de utnyttjat sommaruppehållet till att effektivisera spelet kan de mycket väl få med sig alla tre poängen hemma mot BK Häcken. 

Dock är BK Häcken extremt starka i omställningarna vilket innebär att de måste se upp defensivt då Västerås vanligtvis är bollförande. Vem har vad som krävs för att vinna matchen? Vi tror det kan bli en jämn historia där något av lagen vinner med uddamålet. Kanske har Västerås vad som krävs för att lyckas ta tre viktiga poäng i bottenstriden?