Nederländerna mot England – Speltips EM Semifinal 2024

Det är dags för den andra semifinalen när vi ska se vem som får möta Spanien i finalen av EM 2024. Nederländerna är underdogs mot England men det kommer att vara två lag som är taggade till tänderna. England har inte imponerat under mästerskapet men är framme i semifinal efter att ha vänt underläge i både åttondelsfinalen och kvartsfinalen. För Nederländerna har man efter ett svagt gruppspel imponerat stort i slutspelet och hoppas nu kunna rå på England och bryta trenden som inneburit tre raka förluster i semifinalen av EM-slutspelet. Vem har vad som krävs för att nå finalen? Blir det Ronald Koeman eller Gareth Southgate vars mannar får spela finalen? Spelbolagen tror på England men Nederländerna kommer inte ge upp utan en hård match.

  • Datum: 10 juli 2024
  • Avspark: 21:00
  • Arena: Signal Iduna Park (Dortmund)
  • Domare: F Zwayer (Tyskland)

Oddsen är hämtade från Snabbare

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Betyg
Besök
1 Snabbare
  • Väldigt snabb sida
  • Stor välkomstbonus
  • Bra live betting
100% upp till 2000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Odds på Nederländerna – England

  • Nederländerna – 3,10
  • Oavgjort – 2,90
  • England – 2,65

Nederländerna är underdogs   

Oranje är en match från EM-finalen och Ronald Koeman har goda minnen från sina matcher mot England både som spelare och tränare. Men nu är det upp till bevis när det är semifinal i EM 2024. Nederländerna var en rejäl besvikelse i gruppspelet och slutade trea bakom Österrike och Frankrike efter fyra poäng. 

Men i slutspelet har Nederländerna imponerat även om man givetvis haft maximal flyt med lottningen. Rumänien i åttondelsfinalen var helt klart den sämsta av alla gruppettor medan man i kvartsfinalen ställdes mot ett Turkiet som slagit ut Österrike i sin åttondelsfinal.

Men ingen kan ta ifrån vad Nederländerna gjort i slutspelet då de bjudit på en fin fotboll och förtjänar att vara i semifinal. Wout Weghorst har fått mycket beröm för sina inhopp och detta med all rätt. Men Koeman kommer att fortsätta med Memphis Depay som ensam spjutspets även mot England. Det återstår att se om Weghorst kommer in i slutet och avgör matchen. Han är en mästerskapsman utan dess like och skulle nog mer än gärna tysta de brittiska tabloiderna efter sin allt annat än lyckade tid i Manchester United.

England har pressen på sig

Trots att Gareth Southgate är framme i sin tredje semifinal på fyra mästerskap har det mesta om Three Lions handlat om att spelet inte stämt och att man spelat en tråkig fotboll. Även om Southgate inte fått ut maximalt av den truppen han förfogar över går det inte att komma ifrån att man är i ännu en semifinal efter att ha nått final i EM sommaren 2021. Southgates mannar har kanske inte presterat en fotboll som skriker EM-guld och når man finalen mot Spanien är det spanjorerna som är favoriter oavsett vilket. 

England har haft marginalerna med sig i turneringen. I åttondelsfinalen mot Slovakien krävdes det en bicicleta av Jude Bellingham för att nå förlängning där Harry Kane kunde avgöra. I kvartsfinalen mot Schweiz hamnade man i nytt underläge när Schweiz gjorde 1-0 i den 75:e minuten. Men redan fem minuter senare kvitterade Sakha som kanske varit den bästa spelaren i det engelska landslaget under mästerskapet. 

Skulle England misslyckas med att nå final kommer det vara tal om ett fiasko med tanke på vilka lag man mött fram till semifinalen. Men en finalplats skulle säkerligen få tyst på de dryga brittiska kritikerna.

Tankar inför semifinal 2

Det är svårt att se någon av Nederländerna eller England vinna EM-slutspelet med tanke på hur skickliga Spanien varit under detta mästerskap. Samtidigt går det inte att komma ifrån att England har ett bättre lag än Nederländerna. Och inför mästerskapet var man stora förhandsfavoriter till EM-guldet. Kan de nå upp till den nivå som spelarmaterialet besitter kan de mycket väl ta sig förbi Nederländerna.

Men de kollektiva insatser som Nederländerna visat i de senaste två matcherna vittnar om att de har något på gång. Ronald Koeman blev sågad efter sina prestationer som huvudcoach för FC Barcelona men han har gjort ett lag av detta Nederländerna och byggt bakifrån.

Nu har han alla spelare tillgängliga och frågan är om de kan hota England. Three Lions har självförtroende efter att ha tagit sig till semifinal med detta unga lag. 

Speltips på Nederländerna – England

Även om Nederländerna har ett bra lag tror vi att England kommer att steppa upp en nivå. Därmed tror vi att man når sin andra raka EM-final. Mot Italien var man en straffläggning från att vinna och nu är man två matcher från att få revansch.

Vi tror att England har vad som krävs för att ta sig förbi Nederländerna i denna EM-match. Vi tror att de vinner under ordinarie tid vilket vi spelar till odds 2,65 hos Snabbare.

Vårt speltips: England vinner mot Nederländerna till odds 2,65 hos Snabbare.