Oddstips på Grupp D – Sista omgången

Berlin och Dortmund bjuder in till fotbollsfest på tisdag när Frankrike, Nederländerna och Österrike gör upp om de två direktplatserna till slutspelet. Österrike är kanske de som imponerat mest utifrån förväntningarna men det är Frankrike och Nederländerna som står på fyra poäng inför den avslutande omgången. Alla tre lag är med stor sannolikhet vidare om de spelar oavgjort men Frankrike hoppas vinna mot Polen för att kunna vinna gruppen och få en lättare väg i slutspelet. Nederländerna har inte varit bra under mästerskapet men står ändå på fyra poäng vilket Koeman säkerligen är nöjd med. Nu är frågan hur det ska gå under den tidiga tisdagskvällen. Vilka två lag säkrar direktplatsen till åttondelsfinalen?

Hämta en odssbonus hos Betsafe

18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Frankrike mot Polen – Frankrike är klara favoriter

Det franska laget är enorma favoriter inför den avslutande matchen mot Polen. Frankrike var tillsammans med England den stora förhandsfavoriten att vinna EM-guld men under de två inledande matcherna har man inte imponerat. Visserligen vann man mot Österrike i premiären med 1-0 men det satt långt inne och ett självmål gjorde att Frankrike fick alla tre poäng. 

Mot Nederländerna saknades Mbappé och det märktes. Frankrike rullade bra boll men lyckades inte få hål på Nederländerna och man kunde mycket väl förlorat matchen. Det franska laget har dock det mest stjärnspäckade laget i hela turneringen och brukar växla upp när det gäller som mest. 

Polen är redan utslagna

Tack vare två förluster på två matcher är Polen redan utslagna i denna turnering. De förlorade mot Nederländerna i premiären efter att ha släppt in mål i den 83:e minuten. Mot Österrike hade de sedan chansen att få ett resultat men man blev totalt utspelade och förtjänade inte att få med sig något från matchen. 

Trots att Lewandowski blev inbytt släppte man in 2 mål och förlorade med 1-3. Det gör att man är utslagen då man som bäst kan gå upp på tre poäng men oavsett utfall i Österrike – Nederländerna kommer man sist på inbördes resa. 

Speltips Frankrike mot Polen

Det är svårt att se matchen gå åt något annat håll än fransk seger. De har ett lag som ska kunna vinna mot Polen utan några större problem. Framförallt nu när Mbappe är tillbaka och allt tyder på att han startar matchen mot Polen.

Det kommer att innebära problem för Polen som varit svajiga defensivt. Vi tror att Frankrike kommer att vinna matchen komfortabelt vilket oddsen på 1,25 visar. Men vi tror att Frankrike kommer att vinna båda halvlekar. Därför spelar vi 1/1 Halvtid/Fulltid till odds 1,91.

Nederländerna mot Österrike

Ronald Koeman lär vara nöjd med poängskörden då man står på fyra poäng efter två matcher. Det hade lika gärna kunnat varit 1 poäng men Nederländerna har haft marginalerna med sig i denna turneringen. I premiären mot Polen stod man för en krampaktig insats men lyckades avgöra i slutskedet av matchen och vinna mot 2-1. 

Mot Frankrike gjorde man en helt okej insats men hade återigen marginalerna med sig. Trots att man hade många chanser emot sig i slutet lyckades man hålla undan och kunde få med sig 0-0. Tack vare fler gjorda mål än Frankrike leder man gruppen före just Frankrike. Men en förlust mot Österrike innebär att man med stor sannolikhet är trea i gruppen och då kan det bli tufft i en åttondelsfinal. För där är man redan med tanke på att fyra poäng kommer att räcka som en av de fyra bästa treorna. 

Rangnick har fått ordning på Österrike

Det har hänt mycket på tre år i Österrike. När man mötte Nederländerna i EM sommaren 2021 blev det förlust med 0-2. Men sedan Ralf Rangnick klev in har laget börjat prestera och de gjorde ett fint kval där de hamnade före Sverige efter dubbla segrar mot blågult. I EM 2024 har de varit ett av de stora utropstecknen. De förtjänade mer mot Frankrike men förlorade med 0-1. 

Mot Polen stod man sedan för en mycket fin insats och kunde vinna komfortabelt med 3-1. Det gör att kryss räcker för att nå åttondelsfinal som en av de fyra bästa treorna. Men en seger skulle ta laget upp på topp 2. Man kan till och med gå vidare genom att förlora, då tre poäng kan räcka till att bli en av de fyra bästa grupptreorna.

Speltips inför matchen Nederländerna och Österrike

Det är Nederländerna som är favoriterna enligt oddsen hos spelbolagen men det blir ingen enkel match för favoriten. Vi tror att det kommer att bli en ganska målsnål match då båda lagen är vidare vid ett oavgjort resultat. 

Därför väljer vi att spela under 3,5 mål till odds 1,37. Det känns inte som att det kommer att bli fler än tre mål i denna match.

Hämta en odssbonus hos Betsafe18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller