Spanien mot Frankrike – Speltips EM 2024 Semifinal

Vilket möte vi har att se fram emot när Spanien och Frankrike drabbar samman i semifinalen av EM 2024. Spanien tog helt klart sin tyngsta skalp under turneringen när de slog ut värdnationen Tyskland i kvartsfinalen. Det var en dramatisk tillställning som slutade med att Mikel Merino nickade in segermålet i den 119:e minuten. Detta innebär att Spanien nu har sju raka segrar och det spanska folket hoppas på finalen i Berlin när de nu ställs mot Frankrike i München. Men det blir ingen lätt match även om Frankrike varit iskalla framför mål under mästerskapet.

Frankrike har varit extremt solida bakåt och endast släppt in ett mål i hela turneringen samtidigt som man hållit nollan i två raka slutspelsmatcher mot Belgien och Portugal. Vem har vad som krävs för att ta sig hela vägen till final? Det lär bli en spännande tillställning oavsett vilket när Spanien och Frankrike drabbar samman på Allianz Arena.

  • Datum: 9 juli 2024
  • Avspark: 21:00
  • Arena: Allianz Arena (München)
  • Domare: S Vincic (Slovenien)

Odds på matchen

  • Spanien – 2,82
  • Oavgjort – 2,90
  • Frankrike – 3,20

Spanien har varit turneringens bästa lag

Det spanska laget har varit turneringens bästa och de hoppas kunna fortsätta på inslagen väg. I gruppspelet höll man nollan och vann samtliga tre matcher trots turneringens tuffaste grupp då man besegrade Kroatien, Italien och Albanien. 

I åttondelsfinalen ställdes man mot Georgien och vann komfortabelt med 4-1 även om man hamnade i underläge. Det spanska laget har visat på en enorm effektivitet under turneringen och mot Tyskland gjorde man en imponerande prestation. Trots spel på bortaplan mot en taggad värdnation tog man ledningen och höll tätt fram till matchens sista minut. Då åkte man på en kvittering mot sig och många trodde nog att Tyskland skulle avgöra i förlängning med tanke på att tränaren tagit ut alla de tyngsta offensiva pjäserna. 

Men så blev inte fallet utan Spanien hittade tillbaka i förlängningen och reste sig rejält. Visst hade man lite marginaler med sig och borde eventuellt åkt på en VAR-straff mot sig. Anthony Taylor visade än en gång att han är en horribel domare. Men Spaniens segermål i den 119:e minuten var långt ifrån oförtjänt utan man vann rättvist innan straffläggning.

Frankrike måste bättra sig

Det franska laget är det mest värdefulla i turneringen och man har helt klart det bästa spelarmaterialet av samtliga lag. Spelmässigt har det inte varit roligt att följa det franska landslaget som gjort två spelmål på fem matcher i turneringen. Men håller man nollan bakåt i fyra av fem matcher räcker det att göra ett mål framåt för att ta sig vidare.

Det franska laget har en defensiv som ingen i turneringen kan motsvara och offensivt finns det kvalitet att avgöra. Problemet är att de offensiva spelarna inte presterat på den nivå vi är vana vid. Istället är det backlinjen och Kanté på mittfältet som varit glädjeämnen för det franska landslaget. 

Men mot Spanien måste man nog upp en nivå om det ska bli någon final för Deschamps och hans mannar. Spanien har imponerat stort men samtidigt är Frankrike ett lag med rutin att ta sig till final. De har spelat final i VM 2022 och vann VM 2018 med till stora delar samma lag. Därmed har de erfarenhet för att vinna en semifinal. Frågan är om kan lyfta sig en nivå?

Tankar inför semifinalen

Oddsen visar att det blir en väldigt jämn match. Med tanke på att båda lagen spelade förlängning i sin kvartsfinal är det inte omöjligt att det står oavgjort efter 90 minuter. Lagen möttes senast i Nations League 2021 och den gången vann Frankrike med 2-1. Men tittar vi på vem som imponerat mest är det helt klart Spanien. Spelarmaterialet och erfarenheten talar dock till Frankrikes fördel.

Spelbolagen verkar tro på en målsnål tillställning och det är inte särskilt konstigt. Samtliga Frankrikes matcher under turneringen har varit under 2,5 mål. Med tanke på deras solida defensiv och oskärpa framför mål vore det inte förvånande om det hände igen.

Vårt speltips på Spanien mot Frankrike

Det blir en spännande match tror vi och det kommer att bli jämnt hela vägen fram till slutsignal. Spanien är knappa favoriter men vi tror att det blir en sen kväll i Munchen. Frankrike har ett lag som kan slå Spanien och därför känns det extremt ovisst. Det enda vi känner oss säkra på är att det blir jämnt. Därför spelar vi att det blir oavgjort till odds 2,90 hos Unibet.

Vårt oddstips: Oavgjort under ordinarie tid mellan Spanien och Frankrike till odds 2,90 hos Unibet.

Håll ett öga på

Alvaro Morata har inte sprutat in mål under EM 2024 men fortsätter att vara på rätt plats. Blir det i semifinalen han kliver fram som målskytt?

Det är svårt att inte prata om Kylian Mbappé när man pratar om Frankrike. Han har inte imponerat men brukar lyfta sig i stora matcher. Lossnar det för honom i semifinalen?